Un nou programari permetrà als internautes decidir quines dades personals volen compartir

El projecte Types, coordinat pel centre tecnològic Eurecat, vol protegir la privacitat de l’usuari amb una publicitat en línia més respectuosa

Un broker acreditat de dades personals seria la figura encarregada de protegir la privacitat a internet amb aquest programari que l'Eurecat està desenvolupant amb el suport econòmic de la Comissió Europea. El projecte Types busca aconseguir models publicitaris en línia més respectuosos de cara a l'entrada en vigor el 2018 del Reglament europeu de protecció de dades.

El projecte Types protegirà els internautes contra la sobreexposició de les seves dades personals i els permetrà decidir quines volen compartir. La intenció d'aquest programari, desenvolupat pel centre tecnològic Eurecat amb el suport de diversos socis i el finançament de la Comissió Europea, busca un model publicitari en línia més respectuós.

També permet esbrinar quants diners valen les nostres dades a Facebook. A 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, n'hem parlat amb Carlos Castillo, director d'investigació de Data Science d'Eurecat i coresponsable del projecte Types.

Escolteu-ho aquí: