Nou Barris reclama més inversions al districte

Els veïns de Nou Barris han sortit al carrer aquest dijous per reclamar més inversions al districte. Denuncien que s'han aturat les actuacions municipals als barris i que els recursos en serveis socials són insuficients. Amb una concentració a la plaça de Sant Jaume, un miler de persones han demanat a l'Ajuntament compromisos en la lluita contra la pobresa, habitatge, transport públic, treball i serveis socials.

Desenes de veïns de Nou Barris han fet sentir les seves reclamacions davant de l'Ajuntament. La campanya "Nou Barris cabrejada" denuncia que, mentre les inversions al districte s'han aturat i els serveis públics són insuficients, el consistori prioritza la reforma del passeig de Gràcia, dóna suport als esdeveniments esportius d'elit i promou el turisme de luxe.

Les accions de protesta han començat quan una cinquantena de veïns han entrat a l'Oficina d'Habitatge del districte per reclamar lloguer social. A les 18.30 h, entitats i veïns s'han trobat a la plaça de Llucmajor i han fet un "no vull pagar" al metro. Una hora més tard, un miler de persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume i han volgut entregar un manifest a l'alcalde. El comissionat de participació ciutadana, Carles Agustí, ha recollit el document. Posteriorment, la irrupció d'un grup de persones que ha intentat entrar a l'Ajuntament, ha obligat la Guàrdia Urbana a tancar les portes de la plaça de Sant Jaume.

Nou Barris Cabrejada alerta que el districte és la zona de Barcelona més afectada per la crisi econòmica. Critiquen les retallades en centres sanitaris com el CAP Guineueta, a les escoles i als serveis d'orientació i formació per a aturats. A més, asseguren que els Serveis Socials estan desbordats per atendre les famílies desnonades i en situació de pobresa. També consideren que el transport públic a Nou Barris és insuficient. Per tot això reclamen al govern municipal compromisos concrets.