“No és un menjador, vaig a un restaurant de 10 estrelles”

Aquesta setmana ha obert al districte de Gràcia un nou menjador amb serveis d'Àpats en Companyia, un servei destinat a persones majors de 65 anys que viuen soles o en risc d'aïllament social. L'Ajuntament aquest any ha incrementat un 35% el pressupost per a aquesta iniciativa.

Des de dilluns el districte de Gràcia disposa d'un nou menjador i amb aquest ja n'hi ha 25 repartits per tota la ciutat. L'objectiu del servei és dotar l'usuari d'una bona alimentació i també el fet de menjar acompanyat. El programa té un preu que varia en funció de la renda de l'usuari i que va des dels 50 cèntims per àpat fins als 3,90 euros. L'Ajuntament ha incrementat un 35% el pressupost destinat al programa Àpats en Companyia.

300 noves places abans d'acabar l'any

L'Ajuntament té previst obrir tres nous menjadors socials amb un total de 300 places diàries noves abans d'acabar l'any, als districtes de l'Eixample, les Corts i Sarrià Sant-Gervasi. Amb aquests nous menjadors, la ciutat disposarà de 17 menjadors amb més de 1.500 places i s'estendrà a tots els districtes de la ciutat.

En un comunicat, l'Ajuntament assegura que la dotació econòmica destinada als menjadors socials al pressupost de 2012 ha augmentat un 69%, el que ha permès obrir tres nous menjadors i arribar a tots els districtes de la ciutat.