Actes i concerts a La Model pel No Callarem / Àrtic

Fins al 15 d’abril la presó barcelonina es converteix en l’escenari que acollirà diverses activitats culturals en favor de la llibertat d’expressió. Aquí trobaràs tot el que cal saber!

Arran de la condemna de Valtònyc van començar a fer sentir la seva veu. Són No Callarem, una plataforma en defensa de la llibertat d’expressió. La plataforma considera que la causa, a hores d’ara, va molt més enllà: els judicis contra La Insurgencia, tuitaires, humoristes, periodistes, activistes socials, la retirada d’obres d’art, el segrest del llibre Fariña... un conjunt d’exemples que els obliga a continuar donant una resposta contundent contra la censura. Per això, de l'11 al 15 d'abril, aquesta plataforma per la llibertat d'expressió ha organitzat un gran desplegament d'activitats culturals amb seu al simbòlic escenari de l'antiga presó de la Model.

PROGRAMACIÓ PER DIES

 

Divendres 13 d’abril

Músiques engabiades. Censura i música.

A les 17:30 s’obriran les portes per donar pas a un debat sobre música i censura a càrrec d’Anabel Vélez (periodista), Cesk Freixas (músic), Embolo (músic) i Semolina Tomic (actriu i fundadora de l’Antic Teatre). Es podrà seguir la retransmissió en directe a càrrec de Jordi Oliveras i Rodrigo Laviña amb l’emissió de ràdio Nativa. Tot seguit, començaran les actuacions de Gemma Humet (19:30), Oriol Roca (20:00) i Cesk Freixas (20:15).

Dissabte 14 d’abril

Veus contra la repressió. Gutenberg enmordassat.

Òmnium Cultural coordinarà un matí en què les veus de les persones que viuen la repressió de prop i de les que ho segueixen atentament des d’altres països d’Europa seran les protagonistes. Les portes s’obriran a les 12 del matí i hi haurà noms com els de Bill Shipsey, fundador d’Amnistia o Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart. A la tarda s’han programat actes que giraran entorn de la censura i la repressió a la literatura i la premsa amb una taula rodona, una projecció i un documental. Comença a les 17:30. Durant la jornada no es preveu cap activitat directament musical.

Diumenge 15 d’abril

#EnvoltemLaModel — Fira Popular per la Llibertat d’Expressió.

El plat fort musical. Un dia en què les actuacions començaran des de primera hora del matí (12:30) i on es deixaran veure artistes com The Gramophone All Stars + Elgio, Joan Colomo, Amparo Sánchez, Núria Graham, Pablo Hasél, Valtonyc, Maria Arnal i Marcel Bagés, Ayax y Prok, Mi Capitán. També s’espera l’actuació de dos grups sorpresa.
A més, durant els tres dies, entre les 17 i les 19, dissenyadors, tatuadors, il·lustradors i escriptors de grafiti pintaran obres exclusives que subhastaran posteriorment al pati de la Model per contribuir al fons econòmic per les persones encausades.

Totes les activitats dins de La Model son gratuïtes fins a completar l’aforament.