Nits de tapes als mercats de Sant Gervasi, Lesseps i Sant Antoni

Els mercats de Sant Gervasi, Lesseps i Sant Antoni obren aquest dissabte fins a la mitjanit per celebrar la Nit de Tapes. Els paradistes ofereixen des de les 20 h una varietat de tapes elaborades amb productes que habitualment venen als comerços. A Sant Antoni, aprofiten per celebrar el cinquè aniversari del trasllat al mercat provisional.

Després de l'èxit de públic assolit a la primavera pels mercats municipals que van fer Nit de Tapes, avui l'experiència gastronòmica es repeteix als de Sant Gervasi, Lesseps i Sant Antoni. Dissabte passat va ser el torn dels mercats del Ninot i de Sant Martí, que també es van omplir de visitants interessats a sopar amb les tapes que s'ofereixen a les parades. Una ocasió per tal d’apropar la gastronomia als corresponents barris d'una manera divertida i innovadora.

Al Mercat de Sant Antoni, la Nit de Tapes serveix també als paradistes per celebrar el cinquè aniversari del trasllat al mercat provisional situat a la ronda de Sant Antoni. En un principi, aquest emplaçament havia d'acollir les parades durant tres anys, però els retards en els treballs de rehabilitació s'han anat repetint, i han obligat a posposar-ne la reobertura. Les troballes arqueològiques al subsòl del mercat van des de fragments de la muralla medieval i de l'antic baluard de Sant Antoni fins a una necròpolis romana i una part de la Via Augusta. A l'estiu va engegar una nova fase de la reforma amb l'adjudicació de les obres per rehabilitar les façanes i la coberta. La data prevista per a la inauguració del nou Mercat de Sant Antoni està fixada ara el 2016.