Tres mercats obren de nit, combinant cultura i gastronomia

El Mercat del Ninot, el de Sagrada Família i el de Santa Caterina són els espais escollits per celebrar la primera Nit de Mercats a Barcelona

És la primera edició d'una cita que vol combinar la gastronomia, la música i l'art en tres dels mercats més concorreguts de la ciutat. La proposta pretén aconseguir que més gent s'acosti i conegui els mercats que té la ciutat, sobretot s'ha pensat en el jovent, ja que la gran majoria ha deixat d'anar aquests espais a comprar. Els organitzadors han recalcat que és un projecte que arriba per quedar-se i que tenen la intenció que és vagi estenent per diferents mercats de la ciutat.

Les diverses parades del Mercat del Ninot, el de Sagrada Família i el de Santa Caterina obren en un horari poc habitual aquest dissabte. Ho faran de vuit del vespre fins a mitjanit, i aquesta vegada no només vendran els seus productes habituals sinó que oferiran als clients tapes i plats fets per ells per a l'ocasió. És una activitat que forma part de la primera Nit de Mercats, que vol revitalitzar els mercats, recordant al jovent com es comprava abans.

A més a més, els mercats han preparat activitats paral·leles. En tots tres s'hi ha pogut veure una exposició fotogràfica solidària de quatre fotògrafs de Barcelona, com són Cecilia Díaz Betz, Beatriz Janer, Magdalena Puigserver i Arkaitz Olarra. Tampoc no hi ha faltat la música. La discogràfica Canada Editorial s'ha encarregat de portar fins als espais diverses bandes i artistes, així com DJ.