Les dones també fan trash metal

El trio brasiler Nervosa reivinca el paper femení en la música més dura

Nervosa ha presentat aquest dilluns el seu últim disc, 'Agony'. Amb set anys de carrera s'han fet un nom entre els grups de trash i death metal i són també una inspiració per a les noies que volen tocar aquest estil.

Si la música ja és un món majoritàriament d'homes, la situació és més extrema en el cas del trash metal. Nervosa és la demostració que les dones també poden fer aquest estil amb la mateixa contundència i qualitat que els homes.

El trio està format per la guitarrista Prika Amaral, la baixista i cantant Fernanda Lira i la bateria Luana Dametto. El grup es va formar el 2010 seguint la petjada d'altres bandes d'aquest estil brasileres com Sepultura.

Segons la líder a la banda, Fernanda Lira, al principi de la seva carrera no ho van tenir fàcil perquè havien de demostrar que, tot i ser dones, podien ser bones fent aquest estil de música. Ara asseguren que les respecten i també que s'han convertit en un referent per a totes aquelles noies que volen tocar aquest estil de música i que fins ara no s'atrevien a practicar-lo sense complexos.

El nou treball de Nervosa és una denúncia cap a la corrupció, la hipocresia i l'arrogància del sistema, i l'agonia que això provoca, cosa que justifica el títol del disc, 'Agony'. Respecte als treballs anteriors, aquest s'acosta més cap al death metal, per potenciar l'agressivitat del discurs. En dos mesos i mig faran més de 50 concerts per més de 10 països.