Nens i avis de les Corts creen contes de manera col·laborativa

L’activitat s’ha fet a cinc escoles de les Corts i l’objectiu és fomentar la feina intergeneracional

El Centre de Recursos Pedagògics de les Corts impulsa el projecte Els grans fem contes per als nens i les nenes. L'objectiu és potenciar que els nens i els seus avis comparteixin idees, experiències i que treballin conjuntament. En aquest cas, els més grans han creat contes per a la classe dels seus nets i els nens n'han fet les il·lustracions, a partir de les idees dels avis.

Es tracta d'un programa amb molta tradició a les Corts, ja que aquest any ha arribat a la 13a edició. Hi han participat alumnes d'entre 8 i 12 anys de cinc escoles del barri: LaviniaPau RomevaBarcelona, Santa Teresa Lisieux i Sant Ramon Nonat. D'una banda, els avis han creat els contes i els han llegit a la classe dels nens. Un cop explicats els relats, els alumnes han dividit els contes per capítols i n'han creat les il·lustracions. El resultat han estat 26 llibres, editats de manera conjunta.

Segons Teresa Sumaya, mestra de quart de primària de l'escola Barcelona, per al centre és una gran iniciativa ja que implica acostar les famílies a les escoles, en especial a les persones grans. A més, per a la canalla —assegura— el fet de poder tenir els avis a l'escola és "una gran experiència".