Es crea l’Observatori del Turisme a Barcelona per millorar-ne l’impacte i la gestió

L’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i Turisme de Barcelona hi treballaran conjuntament

Neix l'Observatori de Turisme, que té per objectiu fer un seguiment acurat del turisme a Barcelona i les poblacions de la província. Un dels objectius serà dimensionar el turisme a la ciutat i rodalia i contribuir a la sostenibilitat d'aquesta activitat, millorant-ne la gestió i la planificació. A la vegada, se seguirà posicionant la ciutat com a referent internacional.

L'Observatori forma part del Pla estratègic de turisme 2020. Segons el regidor de Turisme de l'Ajuntament, Agustí Colom, i el president de Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes, es tracta de "sumar esforços dels diferents organismes per crear una nova eina potent per gestionar millor el turisme". William Carnes ha admès que "el que s'ha fet fins ara ha quedat obsolet". De fet, tots tres organismes fundadors de l'Observatori reconeixen que és "un salt endavant" per millorar l'impacte del turisme.

Entre les línies de treball destaquen indicadors que mesuraran la sostenibilitat d'aquesta activitat, un cens i definició dels allotjaments turístics, un seguiment de l'opinió ciutadana sobre l'activitat turística, així com la valoració del retorn social i econòmic que té. A la vegada, s'estudiarà l'evolució del mercat laboral vinculat a aquest sector.