Neix Curtcircuit per reactivar les sales de música en viu

La crisi i l'increment de l'IVA ha posat el circuit de sales de concerts i els grups de música emergents en una situació difícil. Així ho ha detectat l'ASACC, l'Associació de Sales de Concert de Catalunya, que ha presentat un pla d'atac. Parlem de Curtcircuit, una iniciativa que durà per sales de tot el territori català grups emergents fent de teloners d'artistes consolidats. La presentació va tenir lloc a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, principal mecenes de la iniciativa.

La nova iniciativa de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc) ha presentat aquest dimarts la iniciativa Curtcircuit 2013, amb què vol reivindicar el paper cultural dels talents emergents. En el cicle s’han programat més de 30 actuacions entre les quals hi ha les de Jordi Busquets, Christian M., Caníbala, Suite, Cut your Hair, Renaldo & Clara, Medizina, Esperit o Núria Graham, entre d’altres.

Els concerts es realitzaran a les sales associades de l’Asacc: el Monasterio, Circus, Sidecar, Becool, Be Good, Rocksound, l’Ovella Negra, Apolo Milano, Luz de Gas, Heliogàbal, Razzmatazz 2 i Plataforma, totes a la ciutat de Barcelona.

Curtcircuit són cicles de concerts dobles en què actuen un artista emergent i un de consolidat que apadrina la nova proposta musical i que, alhora, reforça el paper de la música en directe. Pel que fa als grups consolidats hi haurà, entre d’altres figures de l’escena musical catalana, Dorian, Albert Pla, Sidonie, Els Pets, Juan Perro, La Habitación Roja, The New Raemon, Andrea Motis i Joan Chamorro o El Petit de Ca l’Eril.