Neix a Gràcia un circuit de galeries d’art

Cada primer dijous de mes les exposicions del barri es podran veure fins a les 22 h

Aquest dijous hi haurà la segona edició del Hop Hop, un circuit de galeries de Gràcia que tot just fa un mes que va néixer. La idea és que cada primer dijous de mes la gent agafi el costum d'anar a veure les exposicions del barri. Aquest dia les galeries obren fins més tard i la idea és preparar esdeveniments especials per a l'ocasió.

Dijous, a les 20.30 h, a Print Workers Barcelona hi haurà la presentació del projecte CYMK, del col·lectiu Ora Labora Studio. Aquest Print Club, el primer del país, ha organitzat la inauguració d'aquesta obra coincidint amb la segona edició del Hop Hop. Aquest nom anglès, que vol dir “fer un salt”, fa referència a un nou circuit de galeries que va néixer ara fa un mes a Gràcia i que es repetirà cada primer dijous de mes. La idea és que la gent vagi saltant d'espai en espai per conèixer tota l'oferta artística del barri. En total, hi participen 14 galeries. Hi ha art novell, art urbà, fotografia, il·lustració o serigrafia. La programació aquest dia s'allargarà fins a les 22 h i s'intentarà que coincideixi amb inauguracions i esdeveniments especials.

Crear aquesta ruta de galeries va ser una iniciativa de Jessica Casey, de l'organització artística Untitled BCN, que va voler importar aquesta tradició de quan vivia a Londres. Segons explica, “era una rutina que feia la gent habitualment, que cada primer dijous de mes ja sabies que quedaves per fer això”.

Ara, volen aconseguir que els veïns de Gràcia s'acostumin a visitar cada primer dijous de mes les galeries del barri. Per això han sumat esforços amb aquest nou projecte i esperen que el web i el mapa desplegable que s'ha editat hi ajudin. Laura Salvadó, de Fifty Dots Gallery, espera que la iniciativa vagi creixent i s'assenti en el mapa cultural de la ciutat.