Més de 300 proves d’alcoholèmia en la nit dels sopars d’empresa

Coincidint amb la nit de més reserves als restaurants pels sopars de feina, la Guàrdia Urbana ha engegat la campanya de controls d'alcoholèmia i drogues de l'operació Nadal amb dos macropunts de control fins a les 6 h de la matinada. De les 321 proves d'alcoholèmia, 18 han estat positives. De drogotests només se n'han fet 27, però més de la meitat també han donat positiu.

La Guàrdia Urbana ha fet 321 proves d'alcoholèmia la nit passada. El 5,6 % han donat positiu, un percentatge que s'eleva fins al 9 % si parlem dels més de 81.000 controls preventius d'alcoholèmia que la policia barcelonina ha fet en total durant els 11 primers mesos de l'any. Anit, dos dels 18 positius superaven els límits, que comporten no només la multa de trànsit sinó l'acusació penal pel delicte d'alcoholèmia. Un dels dos punts on es van efectuar els macrocontrols era a la ronda del Mig a l'altura de la Diagonal.

Pel que fa a les proves que detecten la presència d'altres drogues a l'organisme del conductor, aquesta nit se n'han fet 27, quasi el triple que fa un any en dissabte. Més de la meitat van donar positiu. Fins al novembre, la Guàrdia Urbana havia fet aquest any 2.748 controls, dels quals prop del 70 % van resultar positius.

Conduir sota els efectes de l'alcohol o altres drogues va ser la primera causa indirecta dels accidents amb víctimes que es van produir a la ciutat l’any passat. De fet, el nombre d'accidents associats a conductors amb alcoholèmia va créixer més del 10 % durant l'any passat. Per prevenir accidents i reduir el nombre de víctimes, la Guàrdia Urbana duu a terme controls preventius d'alcoholèmia i drogues a tots els districtes de la ciutat en diferents franges horàries, sobretot a la nit i la matinada, durant les festes nadalenques.

Una nit per sopar amb els companys de feina

La campanya es va iniciar ahir divendres, el dia en què els treballadors de moltes empreses sopaven junts amb els seus companys en els tradicionals àpats de Nadal abans de les festes. La majoria de restaurants estaven plens i els restauradors asseguren que enguany les reserves, a més de més abundants, també han estat més generoses. Els menús que els restaurants pacten normalment per a aquests grups d'entre 30 i 90 comensals acostumen a passar dels 30 euros per persona i, segons diuen, la mostra que s'està començant a superar la sensació de crisi econòmica és que molts ja no són tan primmirats amb els preus com els darrers anys.

Aquesta ha estat la setmana amb més reserves per sopars de Nadal, perquè és la que quedava entre el pont de la Puríssima i la Constitució, abans, i la del mateix Nadal. Però en alguns restaurants també tenen ja reserves per celebrar alguns sopars de Nadal al gener.