Més de 120 músics preparen un concert per recaptar fons per investigar el melanoma

L’Orquestra Barcelona Filharmonia i els cors Camerata Impromptu i Cor Jove Contrapunt donaran els diners aconseguits al laboratori de Recerca Biomèdica en Melanoma del Vall d’Hebron

Els cantaires de Camerata Impromptu de Barcelona i el Cor Jove Contrapunt de Malgrat de Mar treballen aquests dies per afinar les últimes notes per al concert benèfic Cos i Ànima del 28 de juny. Juntament amb l'Orquestra Barcelona Filharmonia interpretaran, al Teatre Condal, dos rèquiems, un de Mozart i un de Gabriel Fauré, per recaptar fons a favor de la recerca del melanoma.

Un dels cors va veure com era la vida d'aquells que lluiten per vèncer la malaltia del melanoma a través d'una de les cantaires que fa un any que els va deixar i, ara, amb aquest concert benèfic, la volen homenatjar. Dimecres 28 de juny pujaran a dalt de l'escenari del Teatre Condal, dirigits per Daniel Antolí, amb dos rèquiems ben diferents.

Segons els músics, per una banda, el primer rèquiem, de Mozart, vol representar la fatalitat de la malaltia —ja que el va compondre en un moment en què també estava malalt—, però, per una altra banda, el segon, de Gabriel Fauré, vol representar l'esperança que tenen posada en la recerca per millorar la cura del melanoma.

Tots els diners aniran destinats al laboratori de Recerca Biomèdica del Melanoma del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), liderat per Juan Ángel Recio, expert en la malaltia. A partir de 35 euros, qui ho vulgui pot adquirir una invitació. Es pot reservar enviant un correu a camarata.impromptu@gmail.com o al mateix teatre.