Un mur vegetal per preservar la intimitat dels veïns dels Jardins de la Rambla de Sants

La barrera visual té una alçària de gairebé dos metres

Un any després de l'obertura dels Jardins de la Rambla de Sants, s'ha posat en marxa les primeres actuacions per protegir la intimitat dels veïns més propers a la rambla. S'hi ha instal·lat un mur vegetal amb la intenció que funcioni com a barrera visual. També està previst ampliar la zona verda per desviar el pas dels vianants que hi ha just davant de l'edifici.

L'agost del 2016 es van inaugurar els Jardins de la Rambla de Sants entre les queixes d'alguns veïns, que afirmaven que l'espai elevat passava massa a prop de casa seva i això els deixava a la vista de tothom. Bona part de la zona de passeig es troba a l'altura dels seus balcons, a pocs metres de l'edifici 122 de la rambla de Badal.

Un any després de l'obertura, l'Ajuntament ha instal·lat un mur vegetal per intentar solucionar el problema. El mur fa entre 1,7 i 1,9 metres d'alçària i 40 de llargada, i la intenció és que funcioni com a barrera visual. L'alçària s'ha acordat amb el veïnat perquè no influeixi en la il·luminació. A més, també està previst ampliar la zona verda per desviar el pas dels vianants que hi ha just davant de l'edifici 122.

L'aprovació d'aquest projecte es va realitzar al juliol i està dotat d'una inversió de 300.000 euros. Tot i que l'acció ha estat consensuada amb el veïnat, alguns es queixen que tot i que la privacitat ha augmentat han perdut visibilitat, ja que només s'han instal·lat unes reixes davant de casa seva i se senten encaixonats.