L’Ajuntament multa Barcelona con la Selección per col·locar una pantalla a la plaça de Catalunya

L'Ajuntament ha multat Barcelona con la Selección, la plataforma que va instal·lar una pantalla gegant el 27 de juny a la plaça de Catalunya per veure el partit que enfrontava Espanya contra Itàlia. El consistori els ha imposat una multa de 3.300 euros per no complir amb les mesures de seguretat necessàries per organitzar un acte com aquest a la via pública.

Des de Barcelona con la Selección han informat que malgrat defensar que tenien en regla el pla de seguretat pagaran la multa per evitar "futures represàlies per part de l'Ajuntament". Ara demanen la col·laboració de la ciutadania per ajudar-los sufragar la sanció, que es pot reduir a 1.155 euros si el pagament es fa efectiu abans del 5 d'agost.

Des de l'entitat defensen que tenien el permís per part del Departament d'Interior per concentrar-se a la plaça de Catalunya el 27 de juny i que en cap moment se'ls va explicar que necessitaven un pla de seguretat. Malgrat tot, asseguren que hi havia vigilància, per tal d'assegurar-se que no hi hagués cap incident. Des de Barcelona con la selección expliquen que vista la negativa de l'Ajuntament de Barcelona de donar-los la llicència per a la pantalla, van fer fins a tres instàncies, van decidir demanar un permís de manifestació els Mossos d'Esquadra.

Un cop concentrats a la plaça de Catalunya van muntar una pantalla gegant per tal de veure el partit de l'Eurocopa que enfrontava la selecció espanyola amb la italiana. L'entitat va col·locar la pantalla a la plaça, després que laGuàrdia Urbana ho intentés evitar. En aquell moment, la policia municipal els va obrir un expedient sancionador que un mes després s'ha convertit en aquesta multa per no complir adequadament el pla d'autoprotecció.

L'Eloi Badia, regidor de presidència, ha explicat que des de l'Ajuntament s'ha actuat com qualsevol altra entitat quan no es compleix els requisits bàsics. Però des de Barcelona con la Selección creuen que no ha estat així. Manel Hernández, secretari general de l'entitat,  afirma que des de l'Ajuntament hi ha una doble vara de mesurar. "Hi ha coses que si que es poden permetre pantalles com va ser la rua del Barça, i altres no". Per això, han anunciat que presentaran un recurs d'alçada.