Muji tria Barcelona per obrir la botiga més gran d’Espanya

La cadena japonesa obrirà a finals d’any a l’emblemàtic edifici de la Unión i El Fénix de passeig de Gràcia i tindrà 1.500 metres quadrats

Muji obrirà al desembre a Barcelona la seva primera botiga insígnia d'Espanya. Amb 1.500 metres quadrats de superfície serà la botiga més gran de la firma japonesa a l'estat. S'ubicarà a l'emblemàtic edifici de la Unión i El Fénix, a la confluència amb el carrer de la Diputació. Es distribuirà en tres plantes i disposarà de totes les categories de producte de la marca: col·leccions de moda femenina, masculina i infantil, productes de bellesa, mobiliari, cuina i menjar, entre d'altres.

Com a novetat, la botiga també proposarà llibres relacionats amb els productes venuts. La botiga insígnia de Muji a Barcelona serà la primera d'aquestes característiques a Espanya però la cadena ja preveu obrir properament un altre establiment de referència a Madrid. L'any que ve la companyia anirà també a Berlín i tempteja Londres i Estocolm. Aquestes obertures se sumen a les 876 botigues que la firma té repartides per tot el món. Amb presència a 29 països fora del Japó Muji és una de les marques  japoneses amb més projecció internacional.

La primera botiga a Espanya va ser la de Barcelona, a la rambla de Catalunya, l'any 2006. La matriu del grup japonès, Ryohin Keikaku, cotitza a la borsa de Tòquio i en l'últim exercici, tancat el 28 de febrer del 2018, les seves vendes van arribar als 3.000 milions d'euros, un 14 % més, i el seu benefici net es va situar en 235 milions d'euros, un 17 % més que l'any anterior.