Una mostra fotogràfica recorda els barris de barraques de Montjuïc, Sants i les Corts

L’exposició disposa de més d’una cinquantena d’imatges i altres documents

"Els barris de barraques a Montjuïc, Sants i les Corts" és el recorregut fotogràfic que s'ha inaugurat a la seu del districte de Sants-Montjuïc. L'objectiu de la mostra és recordar el passat històric de la ciutat i donar testimoni de com va ser la vida en aquests nuclis.

Moltes famílies d'immigrants d'arreu d'Espanya es van establir a Barcelona durant el segle XX en busca de noves oportunitats de feina. La majoria van viure durant anys a les barraques que ells mateixos van construir. Amb el temps, però, el que havien estat uns pocs habitatges es van convertir en barris de barraques.

L'exposició està formada per més de cinquanta fotografies i altres documents que il·lustren com era aquella època. L'Enric Soto, que va viure en un d'aquests nuclis de barraques, diu que ha volgut visitar la mostra per recordar el seu passat: "Hi ha molta gent que li fa vergonya reconèixer que ha viscut a les barraques, no t'has d'avergonyir dels teus orígens."

L'Oriol Granados, del Centre d'Estudis de Montjuïc, explica que fins ara només s'havien posat plaques per recordar aquests barris i que amb l'exposició volen recuperar testimonis i donar una visió de com eren aquests nuclis des del moment en què es van crear fins a la seva desaparició. Per aquest motiu, a banda de l'exposició, també es realitzaran xerrades, taules rodones i dues passejades per Montjuïc guiades per persones que van conèixer aquests barris.

La mostra fotogràfica, que es podrà visitar a la sala Anselm Cartanyà de la seu del districte fins al 23 de juny, ha estat impulsada per l'Arxiu Municipal, la Comissió Ciutadana per a la recuperació de la memòria dels barris de barraques, el Centre d'Estudis de Montjuïc i el grup de treball de memòria històrica de Sants-Montjuïc.