Els Mossos d’Esquadra detenen els tres autors d’un robatori a Mercabarna

Els Mossos d'Esquadra han detingut els integrants d'una organització criminal que el 30 d'agost van cometre un robatori a una oficina bancària del mercat del peix de Mercabarna. Els tres delinqüents van intimidar els treballadors del banc amb armes de foc i els van sostreure diners en efectiu. La Policia Nacional va detenir un dels assaltants el 13 de desembre a Madrid quan intentava fugir cap a Mèxic amb joies i diners en efectiu. El mateix dia, els Mossos van detenir els altres dos membres a Barcelona.

Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha servit per detenir els tres membres d'una organització criminal que havien comès dos robatoris amb intimidació i violència, un a Barcelona i l'altre a Sabadell, en què havien aconseguit 240.000 euros en total. Els delinqüents, de 62, 37 i 31 anys, van assaltar una oficina bancària ubicada al mercat del peix de Mercabarna el 30 d'agost, exhibint armes de foc per intimidar els treballadors del banc. Després, en van fugir amb un turisme a gran velocitat i el van abandonar posteriorment sense deixar-hi cap indici del robatori. A més, el cotxe l'havien aconseguit mitjançant l'ús de persones interposades, fet que dificultava la identificació dels lladres.

La investigació policial posterior va determinar que els assaltants havien estat controlant l'oficina i l'entorn durant els dies previs per organitzar el robatori i la fugida. Va ser un procediment molt similar al d'un altre robatori comès a Sabadell el 21 de juliol, en què tres persones van assaltar un representant de joieria en un pàrquing públic i en van sostreure joies valorades en 200.000 euros. Els Mossos van descobrir que un dels encarregats de vigilar l'oficina de Mercabarna era el mateix que havia estat preparant l'assalt de Sabadell i van procedir a identificar els tres integrants de l'organització.

El 13 de desembre, la Policia Nacional va detenir un dels tres delinqüents a l'aeroport Adolfo Suárez quan intentava fugir de l'estat en un vol cap a Mèxic. Li va intervenir joies, diners en efectiu i un passaport mexicà manipulat. El mateix dia a Barcelona, els Mossos d'Esquadra van detenir els altres dos membres de l'organització, i en un escorcoll posterior a un taller il·legal van trobar documentació dels dos vehicles utilitzats per cometre els fets. Els jutge ha decretat presó per a dos dels tres detinguts, i el tercer ha quedat en llibertat amb càrrecs.