Els Mossos d’Esquadra alerten d’un repunt dels furts al metro durant aquest estiu

Cada mes dins la xarxa de metro de Barcelona els Mossos d'Esquadra registren al voltant d'uns 1.500 delictes. La major part, entre el 90 i el 95 %, són furts i aquest estiu en preveuen un augment. Així ho ha dit el sotscap de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità dels Mossos d'Esquadra, Carlos Vallès, al programa 'Bàsics BTV'. Vallès també ha explicat que els delictes violents, en canvi, són minoritaris i que es mantenen estables.

Segons Vallès, els "delictes violents representen una part petita del total de delictes que es donen al metro", malgrat que sovint siguin els més vistos per la difusió que se'n fa a les xarxes socials. Per exemple, hi ha hagut diversos casos de vigilants de seguretat que han patit agressions per part d'usuaris o el cas d'un home que va quedar en cadira de rodes i sense visió parcial d'un ull per una pallissa dins d'un comboi que li van donar un grup de joves. El sotscap de l'Àrea de Seguretat del Transport metropolità dels Mossos d'Esquadra ha explicat a BTV que aquests tipus de delictes, és a dir, els robatoris amb violència, les amenaces o les lesions dins del metro es mantenen estables i que pràcticament els detecten i els investiguen tots perquè n'hi ha pocs.

Per contra, segons Vallès, els delictes que repunten al metro són els furts o les substraccions sense violència. "Barcelona és cada vegada una ciutat més turística. Hi ha més afluència de gent i això fa que el carterista també ho sàpiga i vingui aquí a fer l'estiu. Treballant al metro, tinc la sensació que augmentaran", diu Vallès, que també ha confirmat a BTV que els carteristes han canviat la manera d'actuar. Assegura que "intenten passar molt més desapercebuts, ja que van com si fossin turistes i són difícils de localitzar". A més, Vallès apunta que "hi ha molta mobilitat de carteristes i això ens obliga a estar molt més en contacte amb la resta de policies d'Europa".

"El terrorisme ens ha canviat la forma de patrullar"

En l'entrevista al 'Bàsics BTV', el sotscap de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità dels Mossos d'Esquadra, Carlos Vallès, també ha parlat de l'amenaça terrorista. Vallès ha explicat que els ha fet canviar la forma de patrullar, ja que estant molt pendents dels grans esdeveniments de Barcelona i també de les directrius que marca el cos pel fet d'estar en alerta 4 sobre 5. "Cada dia surten dotacions per prevenir furts i dotacions policials pel tema antiterrorista", ha explicat Vallès.