Mor el lingüista i escriptor Jesús Tuson als 78 anys

Tuson va ser fundador del Departament de Lingüística de la Universitat de Barcelona, on va treballar durant més de 40 anys

Aquest dissabte ha mort, als 78 anys, el catedràtic de filologia i escriptor Jesús Tuson. Nascut a València, va ser professor universitari durant quaranta anys a la Universitat de Barcelona, on va ser un dels fundadors del Departament de Lingüística, el primer de tot l'estat. Estava jubilat des del 2009, després de tota una vida dedicada a la docència.

A la Universitat de Barcelona va impartir diverses assignatures com història de la lingüística, semàntica o teoria i història de l'escriptura. Però a part de la seva vessant acadèmica, Tuson es va dedicar a escriure diversos manuals, així com llibres d'assaig; en un dels títols més destacats 'Mal de llengües', que va ser tot un èxit, Tuson va desmuntar diversos tòpics que envolten la llengua. Altres llibres importants són: 'El luxe del llenguatge', 'Una imatge no val més que mil paraules' o 'Quinze lliçons sobre el llenguatge (i algunes sortides de to)'.

El catedràtic també era altament conegut per la seva feina de difondre la importància de les llengües minoritàries, com el català. Era un gran defensor de la pluralitat lingüística i sempre va treballar a favor de la igualtat de les llengües.