Mor el filòsof Eugenio Trías Sagnier

El filòsof barceloní Eugenio Trías Sagnier ha mort aquest diumenge als 70 anys a causa d'un càncer de pulmó. Trías Sagnier va abordar pràcticament tots els camps de la filosofia, des de l'ètica o la reflexió civicopolítica fins a la reflexió historicofilosòfica, la teoria del coneixement i l'ontologia. Va destacar sobretot en l'àmbit de l'estètica i la filosofia de la religió.

Eugenio Trías Sagnier es va doctorar en filosofia per la Universitat de Barcelona. L'any 1976 va fundar el grup de pensament conegut com a Col·legi de Filosofia, juntament amb  el filòsof català Xavier Rubert de Ventós, el psicoanalista Antoni Vicens i el professor de literatura Jordi Llovet. Considerat un dels filòsofs més destacats del país, va exercir com a catedràtic d'estètica de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura i, des de 1992, era professor d'Història de les Idees a la Universitat Pompeu Fabra. Abans, també havia fet classes de filosofia a les universitats Central i Autònoma.

Les seves obres s'han convertit en referències ineludibles del pensament filosòfic del segle XX. En destaquen el 'Tratado de la pasión', 'Los límites del mundo', 'La edad del espíritu' o 'Lo bello y lo siniestro', per la qual li van donar el Premi Nacional d'Assaig el 1983.

Durant tota la seva trajectòria professional, Sagnier va rebre nombrosos premis, entre els quals hi ha, l'any 1995, el premi Ciutat de Barcelona. L'últim que va rebre va ser un dels premis oficials més prestigiosos i dotats de l'Estat espanyol: el Premio a la Creación de Extremadura 2010, que s'atorga a les creacions en tots els camps.

La capella ardent d'Eugenio Trías Sagnier està instal·lada al tanatori de les Corts, on dilluns tindrà lloc el funeral.