Montbau reclama un Bus del Barri

Ajuntament i veïns treballen per millorar la mobilitat al barri més envellit

Un de cada tres veïns de Montbau té més de 65 anys. És un barri petit, ubicat a la serra de Collserola, amb pendents forts. Tot i això, encara no disposa de Bus del Barri. Els veïns fa temps que en reclamen un que comuniqui la zona amb altres opcions de transport i amb equipaments de l'entorn. L'associació de veïns treballa amb el consistori per definir com hauria de ser aquest nou autobús.

Els forts desnivells, la llunyania d'equipaments com el Mercat de la Vall d'Hebron o el CAP Sant Rafel i la mitjana d'edat de la població del barri -el més envellit de la ciutat- són alguns dels motius pels quals els veïns de Montbau reclamen des de fa anys mesures per millorar la mobilitat. Proposen, per exemple, escales mecàniques o, sobretot, un Bus del Barri. Adverteixen que és l'únic barri de la falda de Collserola que encara no en té.

Ara l'Ajuntament vol solucionar aquesta situació aprofitant que està implementant la xarxa ortogonal a la zona fins al 2018. Per això, treballa en una proposta de Bus del Barri conjuntament amb els residents i les entitats. L'associació de veïns considera que la millor opció seria un vehicle de format petit i amb una freqüència de pas elevada, que fes un recorregut intern pel barri sense perdre places d'aparcament.