Entre 50 i 70 dones participen cada any en el projecte Mon Barri

L'entitat La Formiga organitza des de fa 10 anys el projecte Mon barri. Aquesta iniciativa ofereix cursos de castellà a dones estrangeres. L'espai està adreçat exclusivament a un públic femení i els permet tant aprendre la llengua i conèixer la cultura com relacionar-se.

Uzma Yasir és una de les alumnes que participen en el projecte Mon barri. Va venir del Pakistan fa sis anys i destaca la importància de parlar castellà per poder comunicar-se amb les professores dels seus fills, quan va al metge o a comprar. Cada any, entre 50 i 70 dones com la Uzma, procedents del Pakistan, el Marroc i l'Índia, entre d'altres, són beneficiàries d'aquest projecte.

Actualment, Mon barri consta de cinc cursos, des del nivell acollida fins a grups de conversa, impartits per professores voluntàries compromeses amb la promoció de la integració social de les dones immigrants. A més, no només treballen la llengua sinó que volen donar a conèixer la cultura, la ciutat i promocionar la participació de les dones a la vida comunitària del barri.

L'associació sociocultural La Formiga va néixer l'any 2000 per tal d'impulsar projectes i accions, tant culturals com formatives, amb l'objectiu de cobrir les noves necessitats socials en relació amb les persones immigrades. D'aquesta manera, La Formiga, que el 2006 va traslladar la seu al Poble-sec, fomenta des de fa més de 15 anys la diversitat cultural.