Molt més enllà del reforç escolar

Un projecte de la Fundació Catalunya-La Pedrera es basa en les tècniques d’estudi per millorar els resultats dels nois a l’escola

En ocasions, els estudiants de primària i secundària entren en una espiral de treure males notes de la qual els és difícil sortir. La Fundació Catalunya-La Pedrera té diversos espais socials arreu de Barcelona on no només ajuden els joves a fer els deures sinó que van molt més enllà. Des del de la Verneda, per exemple, expliquen que també treballen aspectes com les tècniques d'estudi, els hàbits de lectura, l'educació emocional, l'expressió corporal o el treball en grup. El servei s'ofereix a preus assequibles perquè hi puguin accedir la majoria de famílies.

No es tracta només d'un indret on els alumnes de primària i secundària que necessiten un reforç poden fer els deures. A l'Espai Social Barcelona-la Verneda, de la Fundació Catalunya-La Pedrera, intenten crear-los una sèrie d'hàbits perquè acabin sent estudiants autònoms. Els nois hi arriben derivats de Serveis Socials, de les escoles de la zona que coneixen la tasca del centre o directament perquè els apunten els pares que s'assabenten de l'existència del centre.

Un equip d'educadors socials i de voluntaris s'ocupen tant d'ajudar els usuaris a fer els deures com d'organitzar-los una sèrie de tallers i activitats per incidir en aspectes com el treball en grup o la creativitat. Des de l'espai social expliquen que els fan falta més persones que vulguin participar de manera altruista en aquesta iniciativa, que s'ofereix a preus reduïts perquè també se'n puguin beneficiar les famílies amb menys recursos.