Mòdol diu que la Generalitat no posa diners per a les estacions de l’L10

Fonts de Territori i Sostenibilitat mantenen la intenció d’obrir dues parades el 2018 a gràcies a l’acord signat al desembre amb l’Ajuntament

El regidor d'Arquitectura, Daniel Mòdol (PSC), ha assegurat que la Generalitat no està posant diners per fer les estacions de l'L10 Sud del metro als barris de la Marina i que això està endarrerint les obres. "No tenim calendari per a les estacions de la Marina perquè no tenim els diners de la Generalitat", ha afirmat el regidor. Al desembre, Ajuntament i Generalitat van signar un conveni segons el qual el consistori avançava 40 milions d'euros al govern català a canvi de patrimoni per enllestir dues estacions que entrarien en funcionament a principis del 2018.

Mòdol ha fet aquestes declaracions en un debat sobre l'L9 i l'L10 del metro a la Comissió d'Urbanisme  a instàncies d'ERC. El regidor socialista ha afegit també que Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (Ifercat), ens públic adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat, "no té un pla econòmic financer i no té diners per fer les estacions". En el debat, el portaveu d'ERC, Jordi Coronas, ha replicat: "no dubti que treballem des de la Generalitat per desencallar aquestes obres, més aviat que tard".

El conveni signat al desembre entre Ajuntament i Generalitat fixava que les dues estacions que s'obririen són la de Foneria i Foc Cisell, al passeig de la Zona Franca. En una visita d'obres, al gener, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va explicar que els treballs per instal·lar ascensors, escales mecàniques i altres elements interiors a les estacions començarien aquest mes de febrer.