Mobilització a la via Laietana per reclamar habitatges públics en un edifici municipal

Les entitats veïnals han protestat en contra de la gentrificació i asseguren que la indústria turística els està expulsant del barri

Una cinquantena de persones s'han mobilitzat aquest dissabte al matí davant de l'edifici de via Laietana número 8-10 —propietat de l'Ajuntament—, per protestar contra la gentrificació que està vivint el barri de Ciutat Vella. Diversos membres d'entitats veïnals, disfressats amb cases fetes de cartró i amb el lema "Vida Laietana", han demanat al govern municipal que dediqui l'immoble a habitatge públic i a comerços de lloguer. L'Ajuntament ja s'ha compromès a escoltar les demandes dels veïns per aquest espai a partir de la setmana que ve.

Les associacions de veïns del barri asseguren que han estudiat l'immoble a través de documentació i plànols i han calculat que té una superfície útil de més de 18.000 metres quadrats. Per això, reclamen que l'edifici es destini a ampliar el parc d'habitatges socials, que podrien arribar als 160 comptant amb una part dedicada a petits comerços. 

En la protesta, en què han realitzat una performance amb cases fetes de cartró decorades amb el seu lema, també han volgut fer palès el canvi que està vivint el barri, però, sobretot, la via Laietana. Diuen que la indústria turística i les immobiliàries estan "expulsant el veïnat i els comerciants".

El govern municipal estudiarà els usos de l'edifici

Els veïns asseguren que són conscients que a mesura que augmenti la gentrificació, s'encariran les compres de pisos a la ciutat. En aquest sentit, exigeixen a l'Ajuntament que utilitzi els sols disponibles que té per a usos residencials i comercials que facin front al problema i ja han rebut resposta, ja que el govern municipal s'ha compromès a escoltar les peticions dels veïns a partir de la setmana que ve i a estudiar quins usos donar en aquest espai que ara per ara es troba buit.