Professors d’Educació de la UB denuncien precarietat i sous baixos

Diuen que el 72 % dels docents cobren un màxim de 500 €

Arrenca el curs i els professors assocats de la Facultat d'Educació del Campus Mundet inicien les protestes. Ho fan per denunciar que els treballadors temporals són el gruix de la plantilla i que fan tasques "per sobre del que està reglamentat" des de fa gairebé una dècada.

Falta un dia per a l'inici del curs acadèmic a la Facultat d'Educació de la UB i els professors associats comencen les reivindicacions i protestes per denunciar "precarietat i sous baixos". Aquest dimecres, coincidint amb la jornada d'acollida dels alumnes, han iniciat enganxades de cartells i demà planegen explicar les seves condicions laborals "a les aules durant les classes".

Des de l'Assemblea de Docents de la Facultat d'Educació denuncien que "més d'un 72 % dels professors són associats i cobren, com a molt, 500 euros". Un dels seus representants, Esteve Valls, explica que la situació va començar fa gairebé 10 anys però que "ha anat empitjorant" i que cada cop assumeixen "més tasques que no corresponen als associats com la coordinació d'assignatures o treballs de final de grau i màster. Denuncien, a més,  que "no es cobreixen de forma adequada les jubilacions". Per tot plegat, asseguren que  "les condicions laborals són de misèria i sense possibilitat d'estabilització". Per això, "molts s'han de buscar una feina complementària fora de la facultat". Des d'aquesta plataforma denuncien que són "mà d'obra barata i precària", fet que consideren "amenaça la qualitat de la universitat pública".