Els veïns denuncien un desallotjament a Entença, 151

Els Mossos d’Esquadra diuen que ha estat una intervenció de seguretat

Els veïns del número 151 del carrer d'Entença han denunciat el desallotjament de quatre pisos de l'edifici. Afirmen que els habitatges estaven ocupats, des de feia uns dies, per famílies vulnerables i sense alternativa d'habitatge. Els Mossos d'Esquadra, però, neguen cap desallotjament i diuen que ha estat una intervenció motivada per una trucada que alertava que algú intentava entrar en un dels pisos.

Aquest dimarts, l'alarma per un possible desallotjament ha fet que es concentressin davant de l'edifici diverses persones per donar suport als veïns. Hi han anat la presidenta del districte de l'Eixample, Trini Capdevila, els regidors Gala Pin i Eloi Badia i el tinent d'alcalde Jaume Asens. També membres de la Xarxa d'Habitatge de l'Esquerra de l'Eixample, el Sindicat de Llogaters i veïns d'altres edificis de Barcelona comprats per fons d'inversió. S'ha de tenir en compte que la finca d'Entença, 151 és un dels blocs de la ciutat on els veïns han denunciat especulació immobiliària, sobretot després que s'anunciés el tancament de la presó Model.

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra afirmen que han actuat alertats que algú intentava entrar en un dels pisos. Diuen que en aquests quatre habitatges no vivia ningú. L'Ajuntament ha activat els serveis socials i ha dit que estudiarà què ha passat davant les diverses versions dels fets.

Durant la concentració, s'han viscut moments de tensió. Hi ha hagut enfrontaments entre els manifestants i els Mossos quan els agents han desplegat un cordó policial per bloquejar l'entrada a la finca. Una ambulància s'ha desplaçat al lloc dels fets.