Consells bàsics per assistir a la marxa “No tinc por”

Es recomana evitar el cotxe i desplaçar-se en metro, Rodalies i FGC

La manifestació de rebuig al terrorisme prevista per a aquest dissabte afectarà notablement la mobilitat al centre de la ciutat. La marxa obligarà a tallar la circulació d'alguns carrers i, per tant, les línies d'autobús que passen per l'eix de passeig de Gràcia i plaça de Catalunya es veuran afectades. Per això, es recomana utilitzar el transport públic subterrani i desplaçar-se amb força antelació fins al punt de trobada per evitar aglomeracions en estacions de metro, Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Per evitar la saturació d'andanes, es controlaran els accessos a les estacions del centre,  tot i que es recomana, a partir de les 17 h, evitar les estacions de l’eix del passeig de Gràcia: Diagonal (L3 i L5), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) i Catalunya (L1 i L3), i fer servir com a alternatives les de Verdaguer (L4 i L5), Girona (L4), Universitat (L1 i L2) i Urquinaona (L1 i L4).

TMB, Rodalies i Ferrocarrils han reforçat el seu servei per absorbir tot el volum de persones que s'hi preveu. El metro augmentarà un 40 % la circulació dels trens a les línies 1, 2, 3, 4 i 5, mentre que a Rodalies circularan 50 trens addicionals durant la tarda. Pel que fa als FGC, es reforçarà el màxim possible tant la línia del Vallès com del Llobregat.

Cal recordar que a les línies L3 i L1 hi ha talls parcials per obres de millora. L'L3 no circula entre Lesseps i la Vall d'Hebron i les alternatives són l'L5 des de Vall d'Hebron o l'L4 des de la Trinitat Nova. Pel que fa a l'L1, el talla afecta la connexió amb Santa Coloma de Gramenet, ja que està fora de servei entre Torras i Bages i Fondo. En aquest cas, es pot optar per la Línia 9 Nord.

Evitar el cotxe privat

Per tot plegat, l'Ajuntament recomana evitar el vehicle privat al centre a partir de les 15 h i aparcar lluny d'aquesta zona. De fet, a partir de les 6 h, es prohibirà l'estacionament de cotxes al passeig de Gràcia, plaça de Catalunya, el carrer de Fontanella, el de Casp i Diputació. En el cas dels autobusos, que arriben d'altres localitats amb participants a la manifestació, podran aparcar durant tot el dia en alguns carrers del centre.

Altres consells a la ciutadania

Entre altres consells, es demana als ciutadans que evitin fer trucades i penjar fotografies o vídeos a les xarxes socials per no col·lapsar el servei en cas d'emergència. Des de l'Ajuntament i la Generalitat també demanen dur a sobre la documentació i no pujar a baranes, reixes, papereres ni qualsevol tipus de mobiliari urbà.

També s'aconsella a les famílies que vagin amb nens que els posin una polsera o targeta visible amb les dades personals i algun telèfon contacte.

La Creu Roja activarà un dispositu sanitari per atendre les necessitats durant la marxa, i ha informat a Twitter dels punts on hi haurà assistència als voltants de la mobilització.