Fluïdesa al transport públic el primer dia de Mobile World Congress

TMB ha reforçat el servei a la línia de metro L9 Sud i a la línia de bus H12 des d’aquest dilluns i fins dijous amb motiu del MWC 2018

Amb l'inici del congrés mundial de telefonia mòbil, el transport públic de la ciutat ha viscut una autèntica prova de foc per tal de garantir la mobilitat dels assistents a la fira, que s'han mostrat molt satisfets amb la xarxa de transport públic. La jornada ha estat marcada per la normalitat: els qui han optat per anar en taxi han hagut de fer cua, però força curta, i s’han registrat esperes d’un màxim de cinc minuts per agafar els FGC en direcció a plaça Espanya.

L'edició passada del Mobile World Congress va acollir més de 100.000 assistents i en la d'aquest any es preveu superar la xifra. Per fer front a l'augment de l'afluència d'usuaris del transport públic, al Mobile World Congress 2018 s'han reforçat els serveis tant de metro, bus i  taxi, com de Ferrocarrils de la Generalitat i trens de Rodalies, des d'aquest dilluns i fins dijous, 1 de març.

L'L9 Sud ha funcionat amb més combois a les hores punta i també la línia de bus H12 s'ha reforçat amb més vehicles. A més, l'organització del MWC ha contractat a TMB un servei especial d'autobusos per connectar el recinte firal de la Gran Via amb Montjuïc, on se celebra l’esdeveniment per a emprenedors 4YFN i el Women4Tech.

Els assistents al congrés han valorat molt positivament el sistema de transport públic de la ciutat i han destacat la tasca dels informadors, presents en nombroses estacions de metro i dels ferrocarrils, que guien els congressistes en els desplaçaments.

Metro i Ferrocarrils

El MWC té la seu principal al recinte firal Gran Via, situat a l’Hospitalet de Llobregat, el mateix emplaçament que les edicions anteriors. Un dels transports públics recomanats per arribar-hi és l'L9 Sud, amb les estacions de Fira i Europa / Fira, que tenen connexió directa amb l'aeroport i on també arriben els FGC. La línia L9 Sud funcionarà amb el doble de combois en les hores punta, fet que permet que els intervals entre trens siguin de tres minuts i mig a les estacions més carregades: entre Collblanc i Fira des d'aquest dilluns a dijous al matí, i entre Fira i Aeroport T1 dijous a la tarda, coincidint amb el final del congrés. La resta de la línia funciona amb un interval de set minuts. A més, hi ha senyalització informativa del Mobile a les estacions de l'L9 Sud, a les correspondències amb L1, L3 i L5 i a l'estació d'Espanya (L1 i L3).

Autobús

Una altra via d’arribada i sortida del recinte firal de l’Hospitalet és la línia regular de bus H12, amb la parada Plaça d’Europa. S'hi han afegit més vehicles coincidint amb l'entrada i sortida de congressistes, a les franges de matí i tarda.

L'organització del MWC 2018 ha contractat a TMB un servei especial d'autobusos, que connectarà de 7 a 21 hores mentre duri el congrés el recinte firal de la Gran Via amb el de Montjuïc, on es celebra l'esdeveniment per a emprenedors  4YFN i el Women4Tech. L'últim dia del MWC, l'1 de març, aquest servei funcionarà només fins a les 17 hores.

Taxis

Pel que fa al transport privat, els taxis també han augmentat el seu servei amb motiu del MWC. A més, els taxis poden circular per un carril exclusiu durant el congrés al carrer de Vilamarí. Els congressistes que han optat per agafar un taxi a la sortida del congrés han hagut de fer cua però força curta, tot i la pluja que ha caigut al vespre.

L'app de TMB pel Mobile

Hi ha disponible una aplicació de TMB tant per a Android com per a iOS, que permet a l’usuari cercar itineraris i transport públic que tingui al seu voltant. L'aplicació informa sobre el temps d’espera del bus i permet consultar els horaris, recorreguts, mapes i alteracions dels desplaçaments que l’usuari fa habitualment. La darrera versió també permet guardar les preferències de transport dels llocs i itineraris que més interessin.

Enguany, les pantalles del MouTV difonen un vídeo en anglès proporcionat pels Mossos d’Esquadra, amb recomanacions i consells de seguretat destinats als congressistes. D'aquesta manera, TMB vol posar un èmfasi especial en l'atenció i informació als ciutadans i usuaris del MWC.