El Mixtur experimenta la seva vessant més pedagògica

La setena edició d’aquest festival ha tingut diferents activitats destinades a apropar les noves estètiques musicals al públic

Un any més el Festival Mixtur ha acostat a Sant Andreu la música i l'exploració sonora amb diverses activitats i conferències a la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats. La setena edició de la cita ha acollit com a novetat una activitat de piano experimental per a nens a càrrec del pianista Ricardo Descalzo. Alumnes de 3r de primària de l'Escola el Sagrer han viscut una experiència directa sobre l'interior d'un piano de cua en què han trobat sons atípics.

Una vintena d'alumnes de l'Escola el Sagrer han assistit a una classe de piano experimental a càrrec del pianista alacantí Ricardo Descalzo. Els nens han pogut descobrir les diferents parts d'un piano de cua i els sons que es poden produir a través de diferents tècniques. Descalzo ha destacat que el descobriment del món sonor és revelador i en el treball amb els més petits la relació que es crea amb la música és més creativa i innovadora. Es tracta de la primera vegada que el Festival Mixtur acull una activitat pensada específicament per als més petits.

El Mixtur és un punt de trobada entre músics i altres artistes i el públic. Oliver Rappaport, codirector del Mixtur, explica que es tracta d'un festival en què hi ha músiques diverses amb una idea comuna d'exploració sonora, amb l'enfocament en el so i la recerca com a punt essencial.

El festival va néixer ara fa vuit anys amb l'objectiu d'impulsar la creació, la pedagogia i la difusió de la música i l'art sonor contemporanis. Una de les característiques d'aquestes jornades és la relació amb la recerca tant sobre el so com sobre la seva interacció amb les altres disciplines artístiques. Per aquest motiu la vessant pedagògica està tenint cada vegada més importància en la programació d'activitats, amb iniciatives pensades per a músics aprenents, aficionats i infants.