Millores en la mobilitat i en els seveis per al veïnat de la Mercè

El pla començarà a implementar-se la segona meitat del 2017 amb la reurbanització del carrer d’Ardena

El veïnat de la Mercè viurà una transformació urbanística profunda gràcies al pla de millora que s'ha presentat recentment. El pla preveu el soterrament i la millora dels serveis, una reurbanització de les calçades i les voreres i reubicar els aparcaments, entre d'altres.

En aquesta zona és habitual veure cables que pengen  i creuen els carrers de banda a banda. Alguns, fins i tot ,passen per jardins privats i això "crea molts problemes legals entre la companyia i els veïns ja que per fer qualsevol manteniment han d'accedir a aquests jardins, sense permís moltes vegades", explica Joan Batlle, un dels veïns. Aquest entrebanc, però, es preveu que quedi resolt aviat, quan comenci a implementar-se el pla de millora previst per a aquesta zona.

Però l'actuació més urgent, i la primera que es farà, és la remodelació dels carrers de la part baixa de la barriada. El clavegueram d'aquesta zona s'ha deteriorat amb el pas dels anys i això provoca problemes d'humitats i de sanejament als habitatges.

El pla també preveu resoldre problemes d'accessibilitat, com els que genera la poca amplada de les voreres, que, a més, sovint tenen obstacles i estan envellides. I és que des que es va construir el barri, a principis dels anys 50, l'única actuació urbanística que s'hi ha fet va ser asfaltar els carrers, que originàriament eren de llambordes. Per això, el veïnat feia temps que demanava una reforma. La remodelació dels carrers de la Mercè implicarà reubicar moltes places d'aparcament, tot i que segons el projecte finalment només se'n perdran un parell.

La connexió del veïnat de la Mercè amb la resta de la ciutat també es millorarà gràcies a l'obertura del carrer de Can Falgàs. Abans però, caldrà expropiar alguns  terrenys.

Les primeres actuacions del pla es preveu que comencin durant el segon semestre del 2017, amb la reurbanització del carrer d'Ardana, i l'execució del projecte s'allargarà fins al 2020.