Millet i Montull van desviar més de 35 milions d’euros del Palau

Segons les dades de l’auditoria encarregada per la nova direcció del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull van desfalcar 35,1 milions d'euros. D’aquests, de moment, només se n’han pogut recuperar 8,3 milions. Les dades de l'auditoria ja són als jutjats.

L’auditoria indica que Fèlix Millet i Jordi Montull van espoliar, concretament, 35.177.491,50 euros i només se n'han pogut recuperar 8.304.128,04. El frau s’ha fet a partir de dues modalitats: factures per serveis que mai s’han fet al Palau i a partir de moviments de diners entre l’entitat i que no han arribat mai als destinataris.
El desfalc també es va fer a través de sortides irregulars d’efectius per un valor de 9.376.487 euros. També hi ha transaccions comercials irregulars amb societats administrades per Millet i Montull o familiars dels dos imputats. Aquestes operacions consistien en cobraments imaginaris i aquesta partida puja a un valor de 1.262.483 euros. Les despeses de tipus personal, que són els diners que es van gastar en viatges o altres serveis, sumen 868.639 euros.

Una altra de les modalitats del frau és la que van fer a partir del cobrament de bonus que justificaven en l’article 35 dels estatuts de la Fundació. Una norma que no ha existit mai. Aquesta partida és de 1.074.762 euros.

La xifra de l’espoliació podria augmentar
Joan Linares, el director executiu del Palau ha assegurat que les xifres obtingudes en l’auditoria no són completes perquè la investigació ha topat amb limitacions. El director executiu ha dit que no han tingut accés a la informació interceptada pels Mossos d’Esquadra. A més també assegura que ha trobat limitacions en la informació de tercers com el cas del Banc Banesto.
Hisenda també té un informe amb el frau de l’IVA que, segons Linares, podria augmentar 600.000 euros.

Els diners espoliats s’han recuperat gràcies a l’anul·lació de la compra del local del carrer de Sant Pere Més Alt.

Totes les dades de l’auditoria, encarregada a Deloitte per l’actual junta directiva del Palau de la Música, estan a disposició del Jutjat d’Instrucció número 30 de Barcelona.

La repartició dels diners en tres parts
Els diners desviats per Millet i Montull es van dividir en tres partides. 17,5 milions es van destinar a la Fundació del Palau de la Música, 13 milions a l’Orfeó Català i 4,6 milions al Consorci del qual formen part el Ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.