Millet i Montull es neguen a declarar sobre els presumptes pagaments a CDC

L'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, han comparegut davant del jutjat que instrueix el cas de presumpte finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música, però s'han acollit al dret a no declarar. Només ho ha fet Gemma Montull, que ha insistit que ella només complia ordres.

La filla de Jordi Montull i exdirectora financera del Palau de la Música s'ha presentat davant del jutge com una simple secretària que no prenia decisions sobre el finançament de la institució ni estava al corrent de les aportacions milionàries de les empreses patrocinadores. Gemma Montull ha delegat qualsevol responsabilitat en el seu pare i en Fèlix Millet i ha assegurat que no sap qui és el Daniel que apareix en els documents intervinguts al Palau de la Música.

Abans que Gemma Montull, aquest matí han declarat durant més de tres hores els perits d'Hisenda que van elaborar l'informe on es revela la identitat de Daniel Osàcar, extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Han confirmat que és el mateix Daniel que apareix als apunts de Millet i Montull i que presumptament la constructora Ferrovial pagava a CDC un 4% del valor de les obres que se li adjudicaven des de la Generalitat, fent passar per patrocinis aquesta mena de "comissions".

Els advocats de Ferrovial i de l'enginyeria GPO, també implicada en la trama, han argumentat que el peritatge d'Hisenda es va fer sense estudiar, d'una banda, tota la documentació dels concursos públics guanyats per aquestes empreses ni, de l'altra, el convenis de patrocini de Ferrovial i la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC.

També