‘La voz que no cesa’, la vida en vinyetes del poeta Miguel Hernández

Editores de Tebeos acaba de publicar una novel·la gràfica dedicada a Miguel Hernández. Una obra en blanc, negre i grisos escrita per Ramón Pereira i dibuixada per Ramón Boldú. 'La voz que no cesa' és una biografia sensible i original, que també dóna a conèixer i contextualitza l'obra d'un dels majors poetes del segle XX.

A l'inici, el guionista Ramón Pereira volia fer aquesta obra amb més dibuixants, però Ramón Boldú el va convèncer que se'n podia ocupar tot sol. Els dos són amants de la poesia d'Hernández i en aquest llibre narren tota la vida del poeta, des de la petita infància fins a la seva mort, en una presó d'Alacant, amb només 32 anys.

El títol del llibre, 'La voz que no cesa', fa referència al llibre de poemes d'Hernández, 'El rayo que no cesa'. L'objectiu de la publicació és "donar a conèixer la vida de l'autor, i divulgar la seva obra", explica Pereira, i afegeix que "amb el còmic lligues els poemes amb el moment que els va fer i per què. Això fa que encara et fascini més aquest personatge". "La família d'Hernández va donar el seu vistiplau a la novel·la, perquè van veure que hem tractat el personatge amb afecte" explica Boldú. A més, també van demanar a Joan Manuel Serrat d'escriure el pròleg, una petició que el cantautor va acceptar de seguida. De fet, Serrat va ser el primer en rescatar l'obra d'Hernández de l'oblit, amb la dedicatòria de dos discos.