Mig centenar de persones es concentren amb mantes i espelmes contra la pobresa energètica

Concentració a la plaça de Sant Jaume contra la pobresa energètica que afecta les famílies que no poden pagar els rebuts de la llum o el gas. Un estudi elaborat per l'Associació de Benestar i Desenvolupament conclou que un milió de catalans no saben si podran encendre la calefacció aquest hivern.

Els concentrats, que duien mantes i espelmes per escenificar les carències que passa gairebé un 13% de la població, critiquen que les companyies continuen obtenint beneficis, mentre que els ciutadans tenen dificultats per poder pagar els rebuts a final de mes. Sostenen que les polítiques públiques incideixen en la marginació de molts col·lectius i que els increments de les factures d'electricitat i el gas són "dramàtiques" per a moltes famílies. Per això han encunyat el terme "pobresa energètica".

Els col·lectius ecologistes asseguren que l'electricitat s'ha apujat fins a un 80% del que es pagava fa una dècada, mentre que el nivell adquisitiu no ha parat de baixar en el mateix període. Demanen que les administracions públiques donin solucions per a les famílies en risc de pobresa energètica i que s'acabin els abusos de les companyies.