Més restaurants se sumen a la iniciativa del Cafè pendent

La iniciativa Cafè pendent convida els clients a deixar un cafè pagat perquè se'l pugui prendre algú sense recursos. Una pissarra a l'exterior indica els bars, cafeteries i restaurants que participen en la campanya.

Quan un napolità estava content per qualsevol motiu, en comptes de pagar només el cafè que es beuria ell, en pagava dos, un per a ell i un altre per a qui vingués després i no s'ho pogués permetre. Aquest costum italià ara ha arribat a Espanya gràcies al web cafespendientes.es. La idea és que les persones amb menys recursos puguin arribar a un bar i prendre's gratuïtament un cafè o menjar un plat gràcies a la contribució d'altres persones. Cada cop són més els bars de Barcelona que renuncien a les propines per destinar aquests diners als més necessitats. Els clients poden deixar un euro per convidar les persones amb menys recursos a un cafè o a una tassa de sopa o dos euros perquè tinguin un plat preparat.

La idea és que els locals que vulguin adherir-se a aquesta iniciativa, tinguin un distintiu perquè aquells que vulguin participar ho sàpiguen. D'aquesta manera, els que vulguin prendre un cafè podran entrar als bars identificats i preguntar si tenen algun cafè pendent. Les cafeteries, bars i restaurants que vulguin unir-se només han de descarregar-se el logotip que trobaran a la mateixa web, encara que és millor si ho comuniquen als organitzadors, ja que vista la bona acollida, han creat un mapa per geolocalitzar els negocis que es van sumant.

El creador del web, Gonzalo Sapiña, creu que aquesta iniciativa pot abastar molts més àmbits, dinars pendents o fins i tot sopars pendents. La qüestió és que tothom participi en aquest acte altruista i s'ajudi la gent més necessitada d'una manera senzilla i eficaç.