Cada vegada més reserves als restaurants per Sant Esteve

La falta de relleu generacional per cuinar les receptes tradicionals o la comoditat de no haver de cuinar ni rentar són alguns factors pels quals més famílies opten per encarregar taula fora de casa

Per Sant Esteve, cada vegada més famílies opten per anar de restaurant i fer un dels àpats més elaborats, el dels canelons, fora de casa. Hi ha qui ho fa per estalviar-se el temps de cuinar i preparar el menjador, d'altres per falta de relleu generacional o per falta d'espai a casa. El cas és que els restaurants han deixat de ser una excepció entre les opcions pels àpats nadalencs de Sant Esteve.

Una cerca bàsica a internet permet localitzar ràpidament uns 300 restaurants que obren a l'hora de dinar per Sant Esteve. La majoria ho fan amb menús tancats entre els 20 i 30 euros, en la franja econòmica, o entre els 30 i els 45, en la franja mitja-alta. Enlloc falten els clàssics canelons d'aquesta data tan assenyalada. Fins i tot els restaurants que habitualment opten per una versió més moderna de la cuina mediterrània prefereixen no alterar la recepta tradicional quan es tracta d'aquest plat. Tot i l'augment de l'oferta, trobar una taula lliure per a un grup nombrós -a partir de vuit persones- pot ser missió impossible si no s'ha fet una reserva amb antelació.

Aquest dimarts, al restaurant La Terrassa de l'Hotel Claris han omplert l'agenda de reserves i la majoria de grups han demanat els canelons com a plat principal. Tot i que és una opció menys econòmica, els comensals escullen anar al restaurant com una opció més pràctica. En alguns casos per falta d'un espai prou gran a casa, en d'altres perquè no hi ha relleu generacional per cuinar les receptes tradicionals, o per estalviar feina a l'hora d'organitzar-se, cuinar i rentar. Sigui com sigui, cada cop hi ha més famílies que fan els dinars de Nadal o Sant Esteve al voltant d'una taula de restaurant.