Més presència policial contra els manters al passeig Marítim

Segons la Guàrdia Urbana es tracta d’un dispositiu habitual al litoral barceloní

Des d'aquest divendres molts comerciants i veïns del passeig Marítim asseguren que han notat més presència de la Guàrdia Urbana. Desenes d'agents han dut a terme algunes identificacions i han registrat el material que duien alguns venedors ambulants a peu de sorra. Segons la Guàrdia Urbana, però, el nombre d'agents que s'han pogut veure aquest cap de setmana és l'habitual al litoral barceloní.

El nombre de manters durant el dia d'avui ha estat similar al del cap de setmana passat. Hi havia venedors quan la policia, tant Guàrdia Urbana com Mossos d'Esquadra, no hi era. Tot i així la presència de venda a la manta ha augmentat a la tarda, quan hi ha més afluència de turistes al Passeig Marítim.

De fet, per aquest any, el primer tinent d'alcalde Gerardo Pisarello ja va anunciar dimarts que la Guàrdia Urbana farà una "saturació de l'espai públic" com a mesura dissuasiva.

La mesura ha rebut les crítiques de la CUP Capgirem Barcelona, que retreu que el govern municipal repeteixi el discurs de l'any passat per foragitar els manters. Mentrestant, segons han explicat aquesta setmana al programa 'Bàsics' representants de Barcelona Comerç, els comerciants continuen preocupats per l'augment de la venda il·legal a la ciutat.