Més presència policial i més transport públic durant les festes de Nadal

A partir d'aquest divendres s'intensifica als carrers la presència policial uniformada per tal de prevenir fets delictius, sobretot furts i robatoris amb força, i d'augmentar la percepció de seguretat de cara a les festes de Nadal. També s'incrementarà el servei de metro i autobusos. Es vol garantir, d'aquesta manera, el funcionament dels actes festius que se celebren durant les festes, com ara la nit de Cap d’Any o la cavalcada de Reis.

Durant el mes de novembre, els Mossos d’Esquadra han realitzat 254 reunions i xerrades amb representants del sector comercial per informar-los dels objectius de la campanya i implicar-los-hi al màxim. També es treballarà coordinadament amb empreses de seguretat privada i centres de recepció d’alarmes.

Ara, els Mossos d’Esquadra elaboraran per primer cop una enquesta a comerciants per avaluar l’impacte del Pla de seguretat de Nadal entre comerciants i empresaris. Es tracta de saber quin és el grau de satisfacció dels operadors que s’han vist implicats directament amb l’operació Nadal per tal de millorar, si s’escau, els serveis policials durant els propers anys.

Un dels eixos principals és fomentar el contacte directe telefònic o mitjançant el correu electrònic amb els comercials per tal de mantenir una via de comunicació immediata i estable per detectar de forma ràpida situacions de risc i minimitzar-les.

El patrullatge s’intensificarà a la ciutat amb la presència policial a peu en zones i eixos comercials, mercats municipals, mercats ambulants, fires i grans superfícies comercials. La presència policial serà permanent en aquestes zones, amb 500 patrulles mixtes, sobretot en els horaris d’obertura i tancament dels locals comercials, moment en què es poden produir més fets delictius.

També s'aprofitarà per parlar amb els clients dels centres comercials per tal de fer-los arribar consells de seguretat, com ara que portin les bosses de mà creuades per evitar estrebades o les motxilles a la part davantera del cos per dificultar-ne la sostracció d’objectes de l’interior.

Dispositius de mobilitat

La Guàrdia Urbana reforçarà la cobertura de les vies bàsiques i les zones comercials, per tal d'evitar congestions de trànsit al centre i als principals eixos de la ciutat davant el previsible augment de desplaçaments.

A banda, hi haurà dispositius específics de mobilitat al centre comercial de la Maquinista, a Diagonal Mar i respecte l'any passat, s'incorporarà també un dispositiu específic a l'entorn del centre comercial de les Arenes, que s'afegeix a l'oferta comercial i lúdica de la ciutat. També, a l'entorn de la pista de gel de la plaça de Catalunya.