Més d’un miler d’infants participen en El joc perdut al Parc de l’Espanya Industrial

Durant tot el matí 30 escoles han format part d’una activitat que barreja espectacle i joc

Més d'un miler de nens de cinc anys han jugat plegats aquest dimarts al Parc de l'Espanya Industrial. La gran majoria d'aquests infants, de 30 escoles diferents, no es coneixien abans de començar aquesta activitat. Però després de jugar en El joc perdut, es vol aconseguir que es facin amics i practiquin la solidaritat els uns amb els altres.

El fil conductor de l'activitat és un espectacle en què els somnis i la imaginació tenen un paper molt important. En moments clau, els nens han realitzat diferents jocs tradicionals com el tortell i el semàfor, unes activitats que ja havien practicat prèviament a classe. D'aquesta manera es vol aconseguir que tot sigui molt més dinàmic ja que no han d'explicar com participar-hi.

Els infants de les diferents escoles s'han dividit en grups, depenent del color de les armilles que els ha tocat, i així es barregen i es relacionen amb altres nens que no coneixen. Ferran Herrera, un dels professors que han participat en l'activitat, explica que aquest joc potencia la unió i la participació. També ha destacat que és important perquè "estiguin atents i que hi hagi més solidaritat i que s'ajudin els uns als altres".

L'espectacle d'El joc perdut també es realitzarà, durant els propers dies, a la plaça del Sol, a la plaça Major de Nou Barris i al Parc de Diagonal Mar. En total, durant aquesta setmana, es preveu que  gairebé 6.000 infants gaudiran d'aquesta proposta educativa.