Més de 2.000 persones grans que viuen en residències reben una rosa

La fundació Amics de la Gent Gran celebra Sant Jordi a 38 residències

Una dotzena de joves del projecte de reinserció laboral FIL de la fundació Pare Manel han anat a la residència Bon Repòs. Hi han repartit roses naturals als avis, que les han rebut amb il·lusió i gratitud. És un dels punts de Barcelona on s'ha pogut veure aquesta acció solidària. L'organitza la fundació Amics de la Gent Gran, que celebra el 30 aniversari amb una campanya contra l'estigmatització de la vellesa a la Reial Acadèmia Espanyola.

El preludi de Sant Jordi ha començat dos dies abans a les residències barcelonines. 38 centres per a gent gran han celebrat la diada. Han rebut la visita de joves i voluntaris que els han portat roses naturals a les persones grans que hi viuen, els han fet companyia, els han escoltat i han dedicat una estona als més grans.

Es tracta d'una acció que té beneficis en ambdós sentits. D'una banda els residents se senten agraïts, però per als joves també és una gratificació, tal com explica Julio Daniel Vega, educador del projecte FIL: "La gent gran transmet alegria quan parla amb gent més jove, gent que no coneixen".

Això és precisament el que ha viscut la Sandra Bartra, una de les participants del projecte FIL. Les emocions han aflorat quan ha entregat la rosa solidària. "S'ha emocionat i s'ha posat a plorar i jo també perquè he pogut sentir la seva emoció i me l'ha transmès", explica la jove.

Es tracta d'una de les activitats emmarcades en el projecte Roses contra l'oblit, de la fundació Amics de la Gent Gran. Diumenge, 23 d'abril, continuaran les accions solidàries amb la venda de 17.500 roses de feltre que han elaborat els participants del projecte Formació i Inserció Laboral (FIL) de la fundació Pare Manel. La recaptació es destinarà als projectes d'acompanyament de persones gran que desenvolupa la fundació.