Més de 150 autocars per arribar a la ciutat

La Guàrdia Urbana ha restringit el trànsit als carrers adjacents tot i que no hi ha hagut incidències importants

Més de 150 autocars han arribat a la ciutat a primera hora d'aquest dilluns amb centenars de persones procedents d'arreu de Catalunya. La majoria d'autocars s'han aturat als carrers propers al passeig de Lluís Companys. Molts dels passatgers han vingut preparats per esperar a l'exterior l'arribada i la posterior sortida de Mas, Ortega i Rigau. Diversos voluntaris, coordinats per l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i l'ACM, han ajudat a dirigir els manifestants cap a l'espai on les entitats els havien convocat. La Guàrdia Urbana també ha ajudat a redirigir el trànsit d'alguns carrers adjacents.

Els voluntaris han anat donant instruccions per dirigir de manera ordenada les persones que anaven arribant amb els diferents autobusos. Un d'ells, en Joan Carles Baldric, ha explicat que "som els encarregats de fer la recepció dels autocars que vinguin, i indicar a la gent que ha d'anar pel passeig central de Lluís Companys", i deixar així les calçades i les voreres laterals lliures -a la banda Besòs, és on hi ha la seu del TSJC i on s'ha instal·lat l'escenari-.
Molts dels qui s'havien plantejat venir aquest dilluns a la ciutat, vinguts des de l'Empordà, des les Terres de l'Ebre o des del Pirineu de Lleida, per exemple, ja s'havien preparat diumenge. Alguns asseguren que s'havien "anat a dormir d'hora per poder matinar" aquest dilluns, i d'altres, que s'han llevat "amb ganes per venir a donar suport" als tres encausats per celebrar la consulta del 9-N.

Tot i que l'arribada esglaonada dels autocars aquest dilluns al matí ha facilitat que els vehicles habituals a la ciutat hagin pogut circular amb certa normalitat, hi ha hagut qui s'ha trobat amb algun carrer tallat a l'hora de fer la ruta habitual. Res que no s'hagi solucionat ràpid, ja que la Guàrdia Urbana havia previst un operatiu per redirigir el trànsit  procedent d'aquests vials.

Més tranquil·la ha estat la tornada a casa dels manifestants. Entre les 11 h i les 13 h, de manera més esglaonada que a l'anada, els autobusos han tornat als mateixos punts que a primera hora del matí, per recollir els passatgers. Altres manifestants, però, residents a Barcelona o l'àrea metropolitana, han tornat en transport públic -una de les recomanacions de l'organització-. Les estacions de metro i Rodalies de l'Arc de Triomf han estat les més concorregudes.