Vidal: “Demanem disculpes als usuaris perquè quatre dies de vaga són molts”

La presidenta de TMB i també regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha remarcat que els primers que pateixen les vagues de metro són els usuaris, als quals ha demanat perdó. Segons Vidal, aquesta tercera jornada d'aturades ha registrat una baixada de passatge que ha permès respondre millor a la saturació del servei. Obrir les barreres del suburbà per entrar-hi gratis és una opció que l'empresa no preveu.

Per Mercedes Vidal, la seguretat al metro és cabdal. Per això considera que el millor que poden fer els viatgers durant les vagues de metro és utilitzar modes de transport alternatius i evitar aglomeracions. "Avui la saturació al metro ha estat menor perquè la gent ha buscat altres opcions per moure's", ha destacat la presidenta de TMB. Alguns usuaris han apuntat que durant els dies de vaga el bitllet hauria de ser gratuït o més barat però aquesta possibilitat no està als plans de l'empresa.

Vidal també ha fet referència a la negociació del conveni col·lectiu que manté encallat el conflicte laboral. "Fa 15 dies teníem un acord signat per part de la direcció de l'empresa i els sis sindicats que incomprensiblement van ser rebutjata per l'assemblea de treballadors", ha explicat. Per la regidora de Mobilitat s'ha de reflexionar i pensar com entomar de nou les converses.