‘Mercats’: “De la barca al cove”, passió pel peix

Fa 25 anys que la Cristina Melendres treballa de peixatera al Mercat del Clot, a Sant Martí

Quin color ha de tenir una bona tonyina, per què el rap femella és millor que el mascle? Aquestes i altres preguntes les respon la Cristina amb coneixement de causa i l'experiència que porta a la sang, és la tercera generació de la família dedicada al peix fresc, el seu avi va ser un dels primers majoristes a portar peix del nord a la nostra ciutat.

A la parada de peix Cristina fa olor de mar. El producte que s'exposa sobre el gel picat és de primera qualitat, una màxima que ha après dels seus avis, que van obrir parada al Mercat del Clot l'any 36. Des d'aleshores el negoci sempre s'ha quedat a la família, neteja el peix amb cura i es preocupa de la vida de les seves clientes amb qui manté el contacte telefònic de forma habitual. Hem conversat amb ella per conèixer la seva història i quina relació manté amb el mar i els seus habitants.