El nou Mercat de la Vall d’Hebron serà realitat en dos anys

El 2018 entrarà en funcionament el nou Mercat de la Vall d'Hebron, un cop hagin acabat les obres de reforma integral que començaran cap a la meitat de l'any vinent. Entre les noves millores, destaca la creació d'un hort urbà de 1.400 metres quadrats, que s'ubicarà a la coberta de l'edifici.

La reforma permetrà la creació de cinc plantes, de les quals tres seran soterrades per ubicar-hi un aparcament, magatzems, i espai per a la logística del mercat. Les altres dues les ocuparan les parades de menjar i queviures, un supermercat, i un altell per a oficines.

A l'exterior del recinte, la idea és urbanitzar els carrers propers, i col·locar un ascensor al carrer de Trueba, per millorar l'accessibilitat d'un espai que és costerut. En aquest sentit, la intenció és la d'aprofitar l'obra per connectar els barris de Sant Genís, la Vall d'Hebron i la Teixonera, i "que relligui el sector perquè actuï de centre neuràlgic", segons ha reconegut el tinent d'alcalde Jaume Collboni. Els nous 11.300 metres quadrats de superfície serviran també per reordenar les actuals parades, passant de les 32 actuals, a les futures 25, una de les quals, a l'exterior.

Paradistes i usuaris del mercat asseguraven aquest dissabte "estar esperançats" amb el projecte de remodelació, alhora que recordaven que "era una reivindicació històrica del barri". I és que molts recorden que "feia temps que es parlava de reformar-lo, però entre la crisi i els canvis de govern, tot havia quedat aturat".

Ara, els usuaris consultats aplaudeixen la reforma prevista, i recalquen que "ja era hora que s'actués aquí". Bona part dels comerciants reconeixien a BTV que "a l'actual oferta del mercat li falten parades de venda de pa, llegums i altres productes que els clients van a buscar a establiments aliens al mercat". Un dels punts destacats del nou equipament serà, precisament, la instal·lació d'un supermercat que "atraurà més i nous clients que ara no tenim", asseguren bona part dels paradistes.

El projecte acaba de sortir a licitació, està pressupostat en 10 milions d'euros, i tindrà una fesomia particular i "molt visible des de qualsevol punt de l'entorn", segons els arquitectes responsables de l'obra.