Els paradistes del Mercat de Sant Andreu es mudaran al setembre a la carpa provisional

Les obres de remodelació duraran al voltant d’un any i mig i es preveu que el nou espai s’inauguri el primer semestre del 2019

Després de molts anys reivindicant la necessitat d'un rentat de cara, els paradistes del Mercat de Sant Andreu ja poden marcar al calendari el primer semestre del 2019, quan obrirà el nou espai completament remodelat. A partir d'aquest setembre i mentre durin les obres els comerciants es traslladaran en una carpa ubicada al carrer de Sant Adrià.

El nou edifici s'integrarà completament a la plaça del Mercadal de manera que les parets exteriors es faran de vidre i les parades seran visibles des del carrer i viceversa. El mercat tindrà, també, una alçària limitada, d’acord amb les demandes dels veïns.

En aquest cas, com que les instal·lacions són més limitades que en altres mercats –hi ha 18 parades d’alimentació i cinc de productes no alimentaris- , s'ha descartat fer-hi un supermercat. Pel que fa al model comercial, que ha de determinar quin espai de les parades es destina a la degustació, encara s’ha de concretar. Sota la plaça hi haurà tota una planta d'activitats logístiques, on les parades del mercat tindran els magatzems i càmeres frigorífiques. En aquesta planta soterrada també hi haurà l'espai per al dipòsit i tractament de la brossa.

La presidenta de l'Institut de Mercats, Montserrat Ballarín, ha destacat que el mercat “necessitava una remodelació urgent” i ha dit que quan es posi en funcionament, el primer semestre del 2019, “serà un motor per al comerç de proximitat de tot l'entorn i revitalitzar tota la zona”.

El pressupost per a la remodelació ascendeix als 9,5 milions d'euros i, mentre durin les obres, el mercat continuarà funcionant en una carpa provisional que s’ubicarà al carrer de Sant Adrià i tindrà l’entrada pel carrer d’Otger. La instal·lació temporal es començarà a construir al maig i la previsió és que els paradistes s’hi traslladin al setembre.