Troben dues menors vietnamites que van passar diversos dies a la zona de trànsit de l’aeroport del Prat

Dues joves vietnamites de 13 anys van estar entre tres i quatre dies vivint a la zona internacional de la T1 de l'aeroport del Prat. Portaven telèfons mòbils i diners, però no duien documentació ni tampoc bitllets de vol. La Policia Nacional les va detectar el 27 de desembre, quan intentaven accedir a la zona de Schengen de vols europeus on hi ha control fronterer. La DGAIA s'ha fet càrrec de les dues menors, i la fiscalia i els Mossos d'Esquadra investiguen el cas.

De moment, es desconeix el motiu pel qual les dues nenes van passar entre tres i quatre dies soles deambulant per la zona internacional del Prat. Segons publica el diari 'El País', les dues nenes estaven desorientades i plorant i no van donar detalls a la Policia Nacional de com havien arribat a la Terminal 1.

El portaveu de la Policia Nacional, Antonio Navarro, ha explicat en una entrevista a BTV Ràdio que només els van dir el nom i que tenien 13 anys, mitjançant un intèrpret. Afegeix que als telèfons mòbils que portaven no van trobar cap contacte. Navarro considera que és un cas estrany i conclou que "pensem que les han pogut deixar allà".

Des del 28 de desembre, les dues menors es troben en un centre d'acollida de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Mentrestant, la fiscalia de menors i també els Mossos d'Esquadra estant investigant els fets.