Membres de Crida LGTBI llencen pintura i ous contra simpatitzants d’Hazte Oír

Algunes persones han increpat el portaveu de l’organització a la plaça de Ramon Berenguer

Una concentració en defensa del col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals ha desembocat en moments de molta tensió quan alguns membres de l'organització Crida LGTBI s'han encarat amb els simpatitzants d'Hazte Oír, els han llençat ous i pintura i han increpat el portaveu de l'entitat. Els fets s'han produït a la plaça de Ramon Berenguer, a tocar de la via Laietana. La majoria dels manifestants se n'han desmarcat.

Una trentena de persones en defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals s'han concentrat a la plaça de Ramon Berenguer, el punt on l'autocar Hazte Oír tenia previst aturar-se en la seva ruta a Barcelona. Fins a aquest indret s'hi han aplegat també el portaveu d'Hazte Oír i cinc simpatitzants de l'entitat que mostraven cartells en defensa de la llibertat d'expressió i amb lemes com "Mordassa, no; odi, no". La tensió s'ha desencadenat quan han estat increpats per un petit grup de manifestants, membres de Crida LGTBI, que ha forçat el portaveu de l'organització a refugiar-se en un bar de la via Laietana.
Alguns manifestants han obstaculitzat, també, la feina dels periodistes i han impedit que es gravessin els moments de més tensió. La majoria de les entitats presents s'han desmarcat d'aquestes actituds violentes.

Finalment, el portaveu a Catalunya d'Hazte Oir ha pogut sortir de l'establiment custodiat pels agents i ha marxat en un cotxe policial. Els manifestants han abandonat la plaça i la policia també ha marxat, retornant la normalitat a la plaça.

Aquí podeu veure els moments de tensió quan sortia el membre d'Hazte Oir en la connexió en directe al btv notícies migdia.

Prèviament a la irrupció dels membres de Crida LGTBI hem pogut parlar amb el coordinador LGTBI de la Federació Barcelona del PSC, Iván Castelló, que ha volgut desmarcar-se de les accions de la CUP i ha reclamat que Hazte Oír sigui declarat entitat non grata a la ciutat. Marta Siscar, activista de Generem , ha reclamat als membres de l'organització que "facin un esforç i obrin la ment per entendre que la identitat és molt més que els genitals".