La mèlia, un altre arbre que acoloreix aquest dies els carrers de Barcelona

Es tracta d’una espècie originària del continent asiàtic que s’ha adaptat molt bé al clima de la ciutat

La mèlia és un arbre freqüent al tramat urbà de la ciutat. En destaquen els exemplars de grans dimensions que creixen a tocar de la Sagrada Família, ja que, combinats amb la silueta d'aquest gran monument, permeten obtenir-ne estampes especialment idíl·liques.

La mèlia ("Melia azedarach") és un arbre nadiu del continent asiàtic, de Pèrsia, part de la Xina i les parts baixes de l'Himàlaia. Es tracta d'una espècie forana que s'ha adaptat molt bé a la nostra ciutat. És un arbre de port mitjà -pot arribar a fer més de 10 metres d'alçària- , fulles compostes i flors de color lilòs que s'agrupen en ramells vistosos.

La floració es produeix habitualment a principis del mes de maig i les flors donen pas a fruits globulars: una mena de boletes que s'agrupen formant raïms que persisteixen a l'arbre tot l'hivern, després de la caiguda de les fulles. Cal tenir present que es tracta d'un fruit que és metzinós.

És un arbre idoni per engalanar places i espais oberts, però també s'adapta molt bé als carrers de voreres amples que permetin el desenvolupament de l'extensa capçada.

De mèlies en podem trobar exemplars ufanosos a la plaça de la Sagrada Família o al carrer de la Marina. També n'hi ha al carrer de la Selva de Mar, al carrer de Biscaia, al carrer de Quito, al carrer de Mandri, al carrer Gran de Sant Andreu, al carrer d'Aiguablava o al Parc de Diagonal Mar, entre molts altres indrets.

A continuació podeu veure les imatges de @btveltemps d'algun dels exemplars que viuen a tocar de la Sagrada Família: